LA REGIDORIA D'IGUALTAT PRESENTA LA CAMPANYA DEL 25 DE NOVEMBRE

Bàner 
Any rere any segueixem morint un gran nombre de dones a mans de les seues parelles o ex parelles, aquest any són ja 39 en el moment d’escriure este article, altres pateixen en silenci aquesta situació de la que no poden eixir bé per protegir al seu agressor, bé per dependència respecte a este, per vergonya de reconèixer la seua situació en la que es troben o inclús per entendre que la situació que estàn patint és normal en una relació sentimental entre un home i una dona. Per esta raó, des de la regidoria d’igualtat i la policía local creguem que és molt important fer un treball de prevenció i sensibilització al nostre municipi per a aportar el nostre granet d’arena per evitar la repetició d’aquestes situacions.

Com tots els anys quan arriba el 25 de novembre, des de la Regidoria d’Igualtat s'organitza una campanya de sensibilització i una sèrie d’activitats per a treballar al voltant d’una de les problemàtiques amb major conseqüències a la nostra societat, la violència cap a les dones.
A Picassent, actualment, 28 dones es trobem protegides per una ordre de protecció ja que 28 homes les han intimidat, assetjat, humiliat, insultat, controlat, anul·lat, espentat, agredit i/o pegat. I precissament aquest any la campanya de sensibilització està adreçada als hòmens, epecialment a aquest 28 que han sigut condemnats, així com a tots aquells que exercixen qualsevol d’aquests actes violents cap a una dona en la intimitat. I que millor que 8 hòmens entre ells: mestres, professors, Policia Local, voluntaris, estudiants, funcionaris, representants del moviment associatiu, que bé són de Picassent o desempenyen la seua tasca a Picassent o bé que són del nostre municipi siguen els que llancen el missatge cap a la resta d’hòmens.

 Al llarg de la setmana anireu aquestos cartells distribuits tants als comerços com espais públics del nostre municipi, així com publicitats al facebook i a la pàgina web de la regidoria. A més d’aquestos cartells també podreu visualitzar un vídeo amb les imatges de la campanya, així com d’unes altres amb la veu d’un altre home, Pau Blanco, actor i professor de l’Escola Municipal de Teatre.
 toni clavijo
 Pel que respecta a les activitats que hem organitzat en la programació al voltant del 25 de novembre podreu trobar-ne algunes de les que ja són habituals com el cicle de cinema, alguna visita cultural així com d’altres noves i interessants com són per una banda, l’estrena de l’obra de teatre NORA, escrita i interpretada per l’actriu i profesora de l’EMT, Jesica Fortuny, que tindrà lloc el dia 23 de novembre a les 22:30hores a la Casa de Cultura, en la que la Regidoria ha col·laborat, i per un altra, la xarrada Relacions amoroses igualitàries, relacions amoroses saludables, impartida per la psicòloga Coto Talens, que es realitzarà el dia 18 de desembre a les 19 hores també a la Casa de Cultura. (Podeu consultar la programació ací).  
Dins de totes aquestes accions que la regidoria realitzarà per commemorar el 25 de novembre cal destacar el treball que realitzen els Centres escolar del municipi, col·legis i institut, mitjançant els tallers adreçats a l’alumnat per a promoure la igualtat entre dones i homes i previndre les situacions de violència de gènere.

Entradas populares de este blog

Nuevo vehículo para la policía local de Picassent

Detenido un varón por un presunto delito de violencia de género

Imputada una mujer tras sustraer un monedero en el mercado municipal